sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kuulumisia

Töissä on mennyt ihan hyvin. Asukkaat on tullut enemmän tutuksi minulle niin heidän kanssaan on helpompi toimia, vaikka sitä yhteistä kieltä ei olekaan. Olen oppinut ymmärtämään hieman hollantia, siitä olen todella iloinen. Tänään sain tietää, että meidän kerroksessa on useampi asukas joka puhuu vähemmän tai enemmän englantia. Jee! Pääsee keskustelemaan vielä paremmin.
Se perhe jonka kanssa tavallaan asustelen on niin mukava! Meillä on samanlainen huumorintaju ja nauretaa toisillemme jos englanti ei taivukaan oikein. Mulla on koko ajan ollut tosi tervetullut olo, mut on otettu tosi hyvin vastaan. Aika paljon vietän aikaa heidän kanssaan, mikä on tosi kiva juttu, ei tarvi iteksee nököttää.
Täällä on ihan sikana pyöräilijöitä eikä kukaa käytä kypärää, ei ees mopoilijat! Aika pelottavaa. Autotieltä on varattu osa pyöräilijöille. Aluksi oli hieman pelottavaa ajaa autojen kanssa mutta ei enään. He antaa onneksi tosi hyvin tietä pyöräilijöille. Tuntuu muuten et suomenkieli on huonontunut. Sanajärjestystä ei saa oikein ja sanoja ylipäätää pitää miettiä pidempää, ne tulee ensin englanniksi mieleen, hassua.
Vähän on ikävä omaa sänkyä, omia tavaroita, omia ystäviä. Kolme viikkoa vielä, se on tosi lyhyt aika. Toisaalta tuntuu että voisin jäädä tänne asumaan. En ota selvää mikä fiilis.
Huomenna on vapaapäivä, ajattelin mennä keskustassa käymään jos on hyvä keli. En ole vielä käynyt siellä asti. Pitää muistaa ottaa paaljon kuvia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti